2023 Peter Pan

In de zomer van 2023 zijn Peter Pan en Tinker Bell naar het Château de Beloeil gevlogen!
Luc Petit en de vzw Les Nocturnales nodigen je uit op het landgoed van Château de Beloeil voor een fabelachtige reis naar het hart van Peter Pan’s Neverland!
Wie beter dan deze ondeugende held die maar niet wil opgroeien om je mee te nemen op een wonderbaarlijk sprookjesavontuur? Je ontmoet een woeste indianenstam, bent de verschrikkelijke kapitein Haak en zijn piraten te slim af en lacht om het kattenkwaad van verloren kinderen…
Het is een moment uit de tijd, besprenkeld met het toverstof van Tinkerbell en versterkt door de betoverende enscenering van Luc Petit.
Ook dit jaar heeft de maker van Les Nocturnales, Roodkapje en Pinokkio een vrolijk gezelschap samengesteld in de tuinen en rond de vijvers van het weelderige park van Beloeil: acteurs in kleurrijke kostuums, koorddansers die de zwaartekracht tarten, allerlei soorten acrobaten, luchtdansers en vuurjongleurs… Hun burleske pirouettes, duizelingwekkende acrobatiek, muzikale noten en verbazingwekkende pyrotechnische effecten zullen jong en oud verbazen en de hemel doen oplichten met vallende sterren!
Voor de duur van een droom die uitkomt, herontdek je kinderlijke geest en volg je de schaduw van Peter Pan voordat hij ontsnapt…

Meer informatieVideo

2022 Pinocchio

Tussen 4 en 21 augustus 2022 hebben Luc Petit en de vzw Les Nocturnales de touwtjes in handen voor Pinocchio: de tijdloze klassieker van Collodi, opnieuw betoverd in 43 voorstellingen badend in het zachte licht van de wensster…
Pinokkio heeft de harten veroverd van meer dan 17.000 toeschouwers, dankzij meer dan 60 artiesten op 9 podia met magische decors.
In de adembenemende setting van het park van het Château de Beloeil, omgetoverd tot een immens poppentheater, brachten luchtacrobaten, jongleurs, dansers en vuurspelers een ongewoon stuk hout tot leven en veranderden het in een ondeugende jongen, dankzij de gratie van de Blauwe Fee en een vaderliefde die alles overwint…
Trapt Pinokkio in de val van de sluwe vos? Zal de walvis uit de ijskoude poel tevoorschijn komen?
Laat de neus van de man die beweert het te weten langer worden!

Meer informatieVideo

2021 Le Petit Chaperon Rouge

Er was eens een klein dorpsmeisje…
Deze show van Luc Petit bracht het beroemde verhaal van Perrault en de gebroeders Grimm weer tot leven! Het prachtige park van het Château de Beloeil kreeg zo twee weken lang de kenmerken van het bos van de grote boze wolf, voor het immense plezier van jong en oud!
Laat u, in de bijzondere sfeer van deze plek die vatbaar is voor dagdromen, wiegen door dit verhaal uit een andere tijd en durf aan de enkelband te trekken… Trompe l’oeil-versieringen, luchtacrobaten, ruiters, jongleurs, poppenspelers, dansers, jongleurs en vuur spelers zullen deze fantastische allegorie tot leven brengen tot de dramatische wending!

Meer informatieVideo

2019 Les Féeries de Beloeil

Onze toeschouwers duwden de deuren van het kasteel open om deel te nemen aan de magie van Beloeil. Een oogverblindende nieuwe creatie in de lucht, op het water en onder de sterren, georkestreerd door Luc Petit!

Laat je meeslepen door krachtige en engelachtige barokmelodieën en verdwaal in de kronkelende planten van landgoed Beloeil. In dit weelderige kader, een unieke show in de voetsporen van Molière, die alle kunsten van het podium en de straat combineert om jong en oud te verrukken. Fantastische legendes, boeiende dansen, magische karakters, atypische bestiaria en moderne acrobatiek maakten deel uit van deze nieuwe editie.

Een uitzonderlijk evenement dat je meenam naar de mysterieuze geheimen van ons Belgisch Versailles! Een onvergetelijke ervaring op het domein van Beloeil.

Meer informatieVideo

2018 Les Féeries de Beloeil

En de mens creëerde de vlam, degene die het Château de Beloeil deed schitteren met meer dan duizend lichtjes, de tijd van de betoveringen georkestreerd door Luc Petit!

Op 18 augustus 2018 richtten acteurs en goochelaars hun regenboog om hun duizend-en-één pijlen af ​​te schieten, in een barokke flamboyantie van vuurwerk, jongleren en fantasmagorie…

Levensechte settings en meer dan honderd acteurs, dansers en artiesten!

Een weelderig decor, theater van een 360°-show in de lucht, op het water, voor je ogen, onder de Melkweg!

En de verrassing van een geïmproviseerde ontmoeting met Gérald Watelet, enthousiaste sponsor van het evenement, een must van de zomer.

Cascadeschermen, countryballetten, acrobatiek die Neptunus tart, poppen, fantasieën en pantomimes, luchtmagie, paardensportshows, gechoreografeerde bestiaria, koren onder de sterren, lichtgevende fantasieën, dansen in het maanlicht en om in stijl verder te gaan, een nachtprogramma met een DJ-show die de sterren in vuur en vlam zette!

Meer informatieVideo