Kinderzone door CPH

Dit jaar bieden Les Nocturnales en Youplacitygames je een grote nieuwigheid aan: de “Kids Zone by CPH”.

In deze speciale zone voor kinderen tot 12 jaar, die ’s middags al opent, kunnen jonge ontdekkingsreizigers zich vermaken in een betoverende omgeving.

Het is een echt koninkrijk van opblaasbare kastelen dat de kleine avonturiers te wachten staat, met onder andere een parcours van 27 meter aan kastelen!

Het is de ideale plek om te klimmen, springen en plezier te maken in alle veiligheid, met animatoren ter plaatse om ervoor te zorgen dat alles in vreugde en goede sfeer verloopt.

Terwijl de kinderen spelen en hun energie kwijtraken, kunnen de grotere gasten genieten van een ontspannend moment in het eetgedeelte.

Maak gebruik van de gelegenheid om het domein te verkennen voor de show en breng samen een ontspannen familietijd door!

De toegangskaartjes omvatten toegang tot de Kids Zone en het kasteelpark.

Openingstijd van de Kids Zone by CPH: 13u

Reserveringen

Bezoek aan de tuinen en het kasteel van Beloeil.

We hebben het genoegen al enkele jaren samen te werken met het Kasteel van Beloeil voor onze zomerse wandelspektakels. Waarom zou u niet van uw uitstapje in deze prachtige omgeving profiteren om dit fascinerende domein diepgaander te ontdekken? Verken het Beloeil Park overdag voordat u naar de voorstelling van de Reis om de Wereld in 80 Dagen gaat, en geniet alvast van onze snelle eetruimte en het opblaasbare kasteelpark. Het is ook mogelijk om het interieur van het Kasteel van Beloeil te bezoeken, ook wel bekend als het Belgische Versailles, en u onder te dompelen in de acht eeuwen geschiedenis van dit middeleeuwse fort dat is omgebouwd tot een lustslot.

Het domein is elke dag geopend tijdens de maanden juli en augustus van 13.00 tot 18.00 uur. U kunt uw bezoek reserveren op de website van het Kasteel of uw tickets ter plaatse kopen.

Meer informatie

Wallonië tegen een gereduceerde prijs!

Wacht niet langer om de Pass VISITWallonia.be te gebruiken! Deze digitale toeristenpas, voor iedereen toegankelijk, biedt meer dan 200 voordelen om Wallonië slim geprijsd te (her)ontdekken.

Meer informatie over de Pas.De web-app installeren op mijn smartphone.

Ontdek de regio

Ga naar de Tour du Monde en 80 jours op het domein van Beloeil, dit is ook een kans om de prachtige Picardische regio te ontdekken die het omringt en zijn culturele bezienswaardigheden.

Aarzel niet om een deel van de 500 kilometer aan gemarkeerde paden van het Natuurpark van de Vlaktes van de Schelde te verkennen, de zandzee van het Stambrugesbos te ontdekken, het Museum van de iguanodon te bezoeken, het archeositeit van Aubechies …

Ontdek het dorp waar het Château des Princes de Ligne ligt en bezoek het toeristenbureau van Beloeil voor alle informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving.

Ath, bekend om zijn reuzen en zijn ducasse op de 4e zondag in augustus, is ook een stad met karakter in het hart van een groene regio. De Grote Markt, omringd door historische gebouwen, levendige terrassen en een verscheidenheid aan winkels, is de plek om te bezoeken. Veel mensen maken de reis om te winkelen. De Burbantoren, gebouwd in 1166, is een van de belangrijkste erfgoedlocaties van Wallonië.

Doornik is een van de oudste Gallo-Romeinse steden van België, naast Aarlen en Tongeren. Als eerste hoofdstad van het Frankische koninkrijk speelde het een belangrijke historische, economische, religieuze en culturele rol in het graafschap Vlaanderen tijdens de Middeleeuwen en de Renaissance. Als je de kans nog niet hebt gehad, kom dan het oudste belfort van België bewonderen of de prachtige Romaanse en Gotische kathedraal van Doornik, beroemd om zijn vijf torens die de stad de bijnaam “de stad van de vijf torens” hebben opgeleverd.

Aubechies, gelegen in een landelijke omgeving, is een representatief dorp van Henegouwse architectuur uit de vorige eeuw, ondergedompeld in een bloeiende natuurlijke omgeving. Het is het domein van rode dakpannen en baksteen, met af en toe een gevel van fijne zandsteenpuin… Aubechies is geklasseerd als een van de Mooiste Dorpen van Wallonië en onderscheidt zich vooral door zijn vele geklasseerde gebouwen en karaktervolle boerderijen: de kerk Saint-Géry, het voormalige kasteel van Bruycker, de boerderij van Bruyère, de woning van de boerderij van de abdij van Saint-Ghislain… die een charmant en pittoresk geheel vormen.

Château d’Attre werd in 1752 gebouwd in opdracht van de graaf van Gomegnies op de fundamenten van een eerder kasteel. Deze prachtige neoklassieke residentie, geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië, is een van de weinige Belgische kastelen waarvan het meubilair en decor uit die periode bewaard zijn gebleven.

Het Musée communal de la Foire et de la Mémoire neemt je mee terug in de tijd met een heleboel verzamelobjecten en evenementen. De lichtjes, de muziek, de kleuren, de magie van de kermis met een draaimolen uit de jaren 1920, een vlooiencircus en zijn geschiedenis: fantastische tentoonstellingsstukken wachten erop om ontdekt te worden! Kunstvoorwerpen, affiches, archieven en ansichtkaarten laten je de hoogtepunten van het leven in Saint-Ghislain door de eeuwen heen herbeleven.

Het Iguanodon Museum neemt je mee in het verhaal van de ontdekking van de leguanen van Bernissart. Deze belangrijke ontdekking in de wereld van de paleontologie is een fabelachtig avontuur dat je kamer voor kamer meeneemt door de verschillende fasen van de ontdekking, tot aan het pronkstuk van het museum: een echt gefossiliseerd skelet van een leguaan.

Het Forêt de Stambruges biedt een schat aan wandelroutes door een land dat rijk is aan legendes en verhalen. In dit oude steenkoolwinningsbos leven het magische en het heilige zij aan zij: feeën, kluizenaars en wil-o’-the-wispen leven zij aan zij met calvaires, kapellen en vereerde bomen. Alleen de gedempte voetstappen en het gefluister van wandelaars vergezellen de echo’s van de Zwarte Specht.

Ten zuiden van het bos ligt de Zee van Zand, of Zee van Stambrugge, een oude vijver van zo’n veertig hectare groot. Het is twee eeuwen geleden onder water gelopen en werd ooit gevoed door regenwater. In die tijd was dit met vis gevulde meer erg populair bij migrerende eenden. We kunnen ons voorstellen dat de prinsen van Lignes, die het bos bezaten, hier karpers en snoeken vingen.

Opgericht in 1242 door Alix de Rosoit en toevertrouwd aan nonnen, functioneerde het ziekenhuis tot de jaren 1980, toen het werd omgebouwd tot museum. Dit is een van de oudste ziekenhuizen van Europa, met duizend facetten om te ontdekken: barokke kapel, kloostergang, tuinen, ziekenzaal, klooster… Een niet te missen plek, waar de zorg voor de ziel wordt gecombineerd met de zorg voor het lichaam…

De Archéosite d’Aubechies is een echt openluchtmuseum dat het leven van de opeenvolgende volkeren in onze regio laat zien aan de hand van verschillende reconstructies op basis van de resultaten van talrijke archeologische opgravingen. De prehistorie wordt geïllustreerd door woningen uit het neolithicum (de eerste boeren en veehouders), de bronstijd en de ijzertijd. Als je langs een Gallisch huis loopt, kun je ook de Gallo-Romeinse periode ontdekken, vertegenwoordigd door een tempel, een necropolis, een villa en een aak (platbodem).

Fietsen en wandelen

Picardisch Wallonië is een niet te missen fietsbestemming, met 1600 km knooppunten die verbonden zijn met het Vlaamse, Waalse en Franse netwerk, zijn twee natuurparken, talrijke waterwegen en kleine landweggetjes… om nog maar te zwijgen van de 200 km groene wegen van de RAVeL (Réseau Autonome des Voies Lentes), een veilig en gebruiksvriendelijk netwerk met meer dan 45 bewegwijzerde lokale routes voor uitstapjes met het gezin of om te wandelen, fietsen, paardrijden of skeeleren.

Wil je van de gelegenheid gebruik maken om de omgeving per fiets of te voet te ontdekken? De website Rando Hainaut helpt je op weg en stelt alternatieve routes voor die je langs de culturele en natuurlijke bezienswaardigheden van de streek leiden.

Hainaut Rando

Beloeil est aussi le km « 0 » des 1600 km de balisage du réseau « points-nœuds » de Wallonie picarde. Ce système vous permet de créer votre propre parcours en utilisant un balisage spécifique. La carte réseau « points-nœuds Wapi » est en vente à l’Office du Tourisme de Beloeil au prix de 7 € ou sur le site.

Différents packs rando (à 10 €) édités par la Maison du tourisme de la Wallonie picardes sont également à votre disposition (fiches pédestres du Parc Naturel des Plaines de l’Escaut, Topoguide de la Vallée de la Dendre, ….).

Fietsverhuur :
Het toeristenbureau van Beloeil heeft 6 elektrische fietsen te huur (48 uur van tevoren reserveren op 069/689516). Andere verhuurpunten in de regio zijn beschikbaar via VisitWapi.

Een fietsenrek is gratis beschikbaar bij de ingang van het landgoed van Château de Beloeil.

Visit BeloeilVisit Wapi