David Notebaert

Komediant, zanger, regisseur, auteur… David Notebaert heeft meer dan één hoed op zijn naam staan! Als atypische zanger produceerde hij twee albums en nam hij deel aan talrijke samenwerkingen in de Belgische muziekscene van de jaren 90. Na een reis door Frankrijk in een karretje met een poppenspel (El Circo Radio Pinzani), ontmoette hij de. Magic Land Theaterwaarmee hij alle functies leert die de theatertool te bieden heeft, gaande van decorateur tot regieassistent, van acteur tot regisseur. Meer dan 20 jaar lang speelde hij op het podium, maar creëerde hij ook modules voor de straat binnen de groep, waarbij hij zichzelf kennis liet maken met cabaret, boulevard, burlesque, vaudeville.

Hij heeft al deelgenomen aan verschillende Luc Petit-shows, met name aan “Jeu de Jean et Alice” en “La Nuit des Dragons”.

Didier Pasquette

Didier Pasquette is de ster koorddanser in de circuswereld! Opgeleid aan het National Circus Arts Centre in Châlon-en-Champagne in 1985, heeft hij gewerkt met de grootste circussen ter wereld: Archaos , Cirque du Soleil, Cirque Roncalli, Cirque National Alexis Gruss. Hij is een kunstenaar die bij talloze gelegenheden is bekroond: Cirque de Demain (speciale juryprijs), “Les Lions d’ of” prijs in Wuhan, winnaar van de circusfestivals Riva Dell Grada en Massy, ​​eerste prijs op het circusfestival van Bretagne… Je zult huiveren op negen meter hoogte!

Patrick Grüss

Afkomstig uit een lange rij circusartiesten en paardenmeesters was het niet meer dan normaal dat Patrick Grüss vanaf zeer jonge leeftijd veel disciplines leerde: acrobatiek op de grond, balanceren op een touwelastiek, jongleren, lasso, vliegende trapeze, augustus… en muziek! Sterker nog: Patrick is ook trompettist! Hij besloot zich te specialiseren in de kunst van de paardenacrobatiek en dressuur, maar ook in de revalidatie van paarden. Nadat hij aerobatics-adviseur van de Franse Federatie en professor aan de École Nationale Supérieure des Arts du Cirque de Châlons-en-Champagne was geworden, besloot hij, in het kader van de oprichting van het Circus, van zijn broer Alexis Grüss op het Château de Piolenc, om zijn kennis door te geven via een conservatorium voor ruiterkunst. De instructie daar weerspiegelt zijn imago: geduldig en respectvol.

Danses & Cie

Danses & Cie ASBL, geleid door Elisabeth Gossuin, is een dansschool in Doornik, opgericht in 1991 en erkend als Centrum voor Expressie en Creativiteit door de Federatie Wallonië-Brussel.

Gelegen langs de Schelde, verwelkomt het centrum wekelijks meer dan 550 dansers in buitenschoolse uren, in vijf ruime en lichte studio’s. De instructeurs delen hun passie tijdens verschillende aangeboden workshops: klassiek, hedendaags, jazz, modern, Amerikaanse en Ierse tapdans, breakdance, hip hop, girly, creatieve dans, yoga, stretching, pilates, 19e-eeuwse dans, cabaret, flamenco en theater.

Het centrum staat open voor alle niveaus en leeftijden, van 4 tot 77 jaar. De open dagen vinden elk jaar plaats op de laatste zondag van mei en bieden iedereen de kans om de workshops te ontdekken en zich in te schrijven voor het volgende seizoen. Een show waarin alle workshops samenkomen wordt elke twee jaar gepresenteerd.

Tijdens de schoolvakanties worden er workshops georganiseerd voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Deze workshops zijn zowel leuk als cultureel en combineren dansworkshops met multidisciplinaire activiteiten, met als doel een leerervaring te bieden om te zien, te ontvangen, te horen en ook om de omgeving te ontdekken.

Naast de buitenschoolse workshops herbergt het centrum ook overdag de lessen van de kunstafdeling van IPES Tournai, van het derde tot het zesde jaar secundair onderwijs.

Sinds de oprichting werkt het centrum samen aan verschillende artistieke evenementen, met name naast Luc Petit, zowel in België als in het buitenland.

Ontdek hun werk

La Pommeraie

La Pommeraie is een non-profitorganisatie met als missie het “bijdragen aan de heroriëntatie van het levenstraject van mensen in acute of chronische crisissituaties naar sociale heraansluiting, die neigt naar autonomie, inclusie en dus burgerschap.” strong> Als onderdeel van de sociaal-culturele partnerschapsinitiatieven van Luc Petit geeft de deelname van inwoners van La Pommeraie aan de show een nog menselijkere dimensie aan de voorstellingen. Een uniek partnerschap dat de mens centraal stelt in de schepping.

Ontdek hun werk

Belgian Balloon Club

De “Belgian Balloon Club asbl” (BBC), opgericht in 1979, is een club van luchtballonliefhebbers, met zijn 12 hete luchtballonnen en 1 gasballon, allemaal operationeel.

Het heeft 35 leden, waaronder 15 piloten, 6 leerling-piloten en 1 instructeur.

Hun motto: vliegen voor plezier (Fly For Fun – FFF), met respect voor regelgeving en voortdurende aandacht voor de veiligheid van passagiers en bemanningen.

Ze streven ernaar een oprecht amateurisme te behouden. Zo hebben ze een unieke positie binnen de bredere Belgische aerostatische gemeenschap!

Ontdek hun werk

Les Vaillantines

Deze dansschool in Ath biedt cursussen en artistieke workshops aan voor kinderen vanaf drie jaar. Het huis van de Vaillantines is een voormalige gemeenteschool waarin de klaslokalen zijn omgebouwd tot danszaal, theater, muziek, beeldende kunst, ontspanning, spelletjes… De zolder staat vol met duizenden kostuums voor de productie van voorstellingen: een waar genot voor alle kinderen!

Louise Cheval, Emma Marbaix, Arthur Adam, Nahel Mercidas, Giulia Van Nieuwenhove Covent, Lilo Ghyllebert, Gauthier Collart Van Hecke, Rosalie Jacquet, Hannah Delwarte, Siebe Buyse, Célia Buyse, Sacha Du Bois, Pauline Degallaix, Jade Hubert, Tristan Baligand, Lilou Frébutte, Alice Defroyennes, Clara Defroyennes, Evan Dechèvres, Léonore Flameng, Lizéa Dumont, Clara Boucq, Lou Villance, Clémence Lisbeth, Virginie Ergo, Nicolas Pollet, Louise Eliard, Louisa Tahon, Rosalie Navez, Adeline Foucart

Ontdek hun werk

Cie Danka

Cie Danka, gevestigd in Vercheny, is een straat voor liveoptredens en theatergezelschappen sterk>. De film wordt mede geregisseerd door Hocine Bouguerra, percussionist en acteur, en Anna Malyugina, danseres en actrice. Door stijlen te mixen waar dans, muziek en prestaties samenkomen, staat Company Danka bovenaan allemaal een kwestie van tijd. Mobiele en lichtgevende machines.

Ontdek hun werk

Camille Burnichon

Camille is zowel luchtacrobaat als danseres en gebruikt haar verschillende vaardigheden bij de ontwikkeling van haar nummers. Van cabaret tot straatshows, haar huidige projecten zijn multidisciplinair met een mix van dans, luchtperformance en theater… Je hebt haar waarschijnlijk al gezien in een editie vorige Luc Petit shows! Camille is een fan van grote hoogten en neemt je mee op een reis door de hoepel, het gladde touw, de stof en zelfs de kunstdans! Je vindt haar in lucht en verticale dans metLuc Petit, Cie Louxor, Cie Ayé Panik, Cie Rêve de Singe, Cie Danka, La Cie In Fine, Cie Anolis, Cie Yack Stories, met Vincent Harisdo en in het Casino de Paris!

Ontdek zijn werk

Xavier Sourdeau

Deze afgestudeerde in de onderwijspsychologie zou het onderwerp kunnen zijn van een lange biografie, want in plaats van de leraar te spelen, helemaal achterin de klas, speelde hij altijd de clown met iedereen vooraan! Deze manie, deze passie voor het spelen van guguss verbindt hem met de Compagnie du Tarmac en de Mômes Circus circusschool. Afgestudeerd aan de Internationale School van Lassaâd theater > sloot hij zich samen met enkele kameraden aan bij het Cirque du Trottoir. Deze gekke acrobaat sprak met Patrick Sébastien, Michel Drucker en Albert de Monaco

Ontdek zijn werk

Planète Cirque

De non-profitorganisatie Planète Cirque is een circusschool opgericht in 2013 die kinderen vanaf acht jaar en adolescenten de kans biedt verschillende circustechnieken< te oefenen /strong>: eenwieler, waterfietsen, stelten, bal, tonnen, balansdraad, rola bola, jongleren (ballen, ringen, knuppels), Chinese borden, diabolo’s, bolla’s, bloemstokken, acrobatiek…

Ontdek hun werk

Max Stofkooper

Max begon op 9-jarige leeftijd met dansen op de Artendance-school (voorheen Temps Danse Jazz). Het jaar daarop sloot hij zich aan bij een kinderdansgezelschap waarmee hij optrad in verschillende landen (Frankrijk, Spanje, Italië, Democratische Republiek Congo). Na een cursus choreografische geesteswetenschappen te hebben gevolgd, ging hij naar de school van Bruno Vandelli in Cannes om zijn opleiding in jazz en hedendaags te voltooien. Sindsdien heeft hij voor verschillende choreografen gewerkt voor shows, evenementen en musicals (Notre Dame de Paris) over de hele wereld (Verenigde Arabische Emiraten, China, Taiwan, Zwitserland, enz.). Max traint al een aantal jaren in andere luchtdisciplines (Sway Pole, verticale dans, Bungee, etc.).

Ontdek zijn werk

Team Dance Forever

Dit is de dansschool in Leuze opgericht door Orphéa Gorsky. Team Dance Forever biedt diverse lessen aan, variërend van hedendaagse danslessen, die zeer populair zijn, tot het aanleren van moderne dansen zoals funky of trampoline fitness. Tenslotte leert de club ook ballroom dansen, die weer in trek zijn, en de basis van klassieke dans.

Ontdek hun werk

Steve Corbisier

Artiest en autodidactische goochelaar uit de regio Ath.

Gepassioneerd door theater en magie sinds de leeftijd van 10 jaar. Hij begint met het volgen van lessen in magie en theater in Tournai en Ath, om vervolgens zijn leertraject voort te zetten in Brussel met een groep vrienden. Tijdens zijn leertraject ontmoet hij ervaren goochelaars die hem steunen en hun kennis en ervaring met hem delen.

Hij specialiseert zich vervolgens in close-up en theatrale magie.

Daarna begint hij optredens te geven op het podium, maar ook op straat tijdens festivals zoals Avignon, Aurillac en Namur in mei. En zo komt hij terecht bij enkele evenementenbureaus voor privé- en publieksevenementen.

Michel Lefebvre

Al meer dan veertig jaar verwondert MIMAS kinderen en volwassenen op het podium en in privé-evenementen met zijn traditionele of burleske goochelshows. Hij treedt ook op als straatartiest, in diverse personages zoals de hofnar, de koninklijke aankondiger, de valse ober, enzovoort… Hij neemt deel aan tal van voorstellingen en evenementen van allerlei aard. Hij geniet ervan zijn vak over te dragen aan kinderen door middel van lessen in goochelen, clownen en circus. Daarnaast neemt hij ook deel aan tal van humanitaire projecten met zijn shows en zijn expertise, samen met het team van Schoolkinderen van de Wereld.

Ontdek hun werk

Ça Sent le Roussi

Het ruikt alsof Rousi een non-profitorganisatie is die jongleercircus-shows in al zijn vormen aanbiedt: of het nu een peloton cyclo-DJ’s is die hits overbrengen, of acrobaten die ronddraaien op hun fiets, angstaanjagende wezens op stelten, of vuurjongleurs zoals het geval zal zijn voor « Around the World in 80 dagen, de artiesten van“ Çeen geur van verschroeiing » hebben als enige missie het delen van hun poëzie in uitvoering!

Ontdek hun werk

À la rencontre de nos « Passepartout »

Ontdek hieronder de acteurs die je van de ene scène naar de andere zullen begeleiden op het terrein van het Château de Beloeil in de persoon van Passepartout, de excentrieke dienaar van Phileas Fogg. Laat je leiden met je ogen dicht, Passepartout wijst je de weg!

Cédric Barbay

Podiumkunstenaar voor kinderen al meer dan 15 jaar,

Semifinalist van Belgium Got Talent in 2012, sindsdien heeft hij opgetreden in het modelleren van ballonnen en doorkruist België om zijn show Wahou te presenteren, waar hij < strong>het voorwendsel om te lachen inclusief magie en ballonmodellering.

Burlesque walker in zijn vrije tijd nam hij deel aan de Nocturnales de Beloeil in Peter pan en Pinocchio

hij is ook de manager van een kinderevenementenbedrijf dat familiedagactiviteiten, shows aanbiedt, maar ook de verhuur van opblaasbare structuren en een winkel met bordspellen

Ontdek zijn werk

Kévin Ecobecq

Kévin Ecobecq, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, is als kind al in het Theater terechtgekomen en is vandaag acteur, improvisator, toneelschrijver en regisseur. Je kon hem onder meer applaudisseren in de Abbaye de Villers la Ville of in het Théâtre Royal des Galeries. Als fan van theater dat zowel grappig als ongebruikelijk is, heeft hij het regisseren van een twintigtal amateur- en professionele toneelstukken. Hij is al 17 jaar lid van het Studio Impro-team en is onlangs lid geworden van de Professionele Belgische Theaterimprovisatieliga . Onlangs is hij ook op YouTube verschenen in On Va Spoiler, waar hij ‘cultfilms’ op zijn eigen manier samenvat.

Grégor Cailleau

Grégor Cailleau, een artiest in voortdurende ontwikkeling, luistert naar het publiek. Afkomstig uit Lessen. Een multidisciplinaire artiest gericht op clown (mime, praatjesmaker, jongleur, ballonkunstenaar, hofnar) en magie (close-up of op het podium). Actief sinds 1997 in de animatie- en entertainmentsector, werkt deze gepassioneerde voornamelijk met kinderen. Regelmatige deelname aan evenementen voor volwassenen en bedrijfsevenementen als valse ober, goochelaar, technisch regisseur of evenementenorganisator. Clown Diabolo neemt deel aan tal van shows en evenementen in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, evenals galavoorstellingen en festivals. Tegelijkertijd introduceert Grégor kinderen in magie, theater/clown en circus. Hij is ook animator bij het cultureel centrum R Magritte, verantwoordelijk voor de programmering van de PECA-projecten op scholen.

Ontdek zijn werk

Fabian Lecastel

Fabian Le Castel is een Belgische komiek en imitator, bekend vanwege zijn werk als presentator op het programma “Le 8/9“, de ochtendshow van Radio Vivacité, en vervolgens in “Le Grand Cactus” op RTBF, samen met Jérôme de Warzée. In 2012 trad hij toe tot de prestigieuze Revue van het Théâtre des Galeries als hoofdimitator en later tot het gezelschap “4 sans voix”, een kwartet van internationale imitators. Tegelijkertijd blijft hij nieuwe sketches en shows schrijven, zoals “Maboul à facettes” of “Médisant de scène“. Voor “Le Tour du monde en 80 jours” van Luc Petit leent hij zijn stem aan het personage Passepartout !

Ontdek zijn werk

Ontmoeting met onze dansers

Tom Godfroid

Ontdek zijn werk

Sophiane Lebrun

Ontdek zijn werk

Nathan Vantieghem

Ontdek zijn werk

Sarah Firmin

Ontdek zijn werk

Ontmoeting met onze solisten

Eric Lenz

Eva Chabart

Wendy Calcus

Virginie Clesse

Jeanne Verpoest

Serge Schyns