Een unieke, interdisciplinaire show van regisseur Luc Petit

Sinds 2018 bezetten Luc Petit en Les Nocturnales het Parc du Château de Beloeil voor hun unieke zomercreaties. In 2023 veroverde de Peter Pan show de harten van 23.000 toeschouwers. Deze zomer nemen Luc Petit en zijn gezelschap van meer dan honderd artiesten je mee op reis in de voetsporen van de flegmatieke en sluwe Phileas Fogg, de excentrieke Passepartout en de raadselachtige Miss Fix.

Zullen ze slagen in hun tour de force en van de wereld? Reis met ze mee door onbekende landen en beleef de avonturen, uitdagingen en gevaren die ze onderweg tegenkomen…

Een verhaal van epische proporties, vuur en horror, de magie van vuurwerk, valstrikken en wendingen van het lot, allemaal gekleed in belle époque kostuums en in het gezelschap van fantastische wezens! Na de franje van het Parijse leven zullen ze zich moeten bevrijden van de zwaartekracht, het vuur en de kwade spreuken van India door een Indiase prinses te redden van de vlammen van de brandstapel… Onderweg komen ze circusartiesten en exotische figuren tegen, verijdelen ze de valstrikken en trucs van het Chinese Rijk, doorkruisen ze de oceanen en de vlakten van het Verre Westen… Voor een zomernacht dagen ze de loop van de sterren en planeten uit aan boord van de meest ongewone machines. Verken de denkbeeldige wereld van Jules Verne, opnieuw uitgevonden door Luc Petit: een fabelachtige reis waarbij je huivert in de wind van het avontuur en naar huis terugkeert met je ogen vol dromen…

Klaar om aan boord te gaan? Het aftellen is begonnen: mis de start niet, we wachten op je!

MEER DAN 100 ARTIESTEN

Acteurs, dansers, circusartiesten, koorddansers, goochelaars, vuurjongleurs, acrobaten… nemen je mee op een reis door de fabelachtige wereld van Jules Verne, terwijl ze hun pirouettes en technische hoogstandjes op 10 podia op het terrein van het Château de Beloeil uitvoeren!

SENSATIONELE SCENOGRAFIE

Onder leiding van een personage uit de show reis je van scène naar scène en ontdek je een nieuw artistiek universum in elke hoek van het kasteelterrein. Elke scène duurt ongeveer 15 minuten.

SPECIALE EFFECTEN

Duizelingwekkende acrobatiek, indrukwekkende pyrotechnische effecten, licht- en rookshows, vuurwerk…

EEN FAMILIEVOORSTELLING

Een show voor jong en oud, die gegarandeerd je innerlijke kind naar boven haalt.

Het Kasteel van Beloeil, het kleine "Belgische Versailles"

De Prinsen van Ligne stellen al enkele jaren hun prachtige domein van Beloeil ter beschikking voor de voorstellingen van Luc Petit. Wij danken hen daar hartelijk voor, want de schoonheid van deze Franse tuinen (waarvan de architectuur dateert uit 1664), een harmonieuze mix van waterpartijen en groen, draagt bij aan de unieke dimensie van deze wandelspektakels die echt tot leven komen in deze prachtige omgeving.

Eigendom van de Prinsen van Ligne sinds de veertiende eeuw, herbergt het volledig gemeubileerde kasteel talrijke collecties (meubilair, boeken, schilderijen, porselein, …); de bibliotheek, die zeer opmerkelijk is, herbergt meer dan 20.000 volumes. De Franse tuin, een harmonieuze afwisseling van water en groen, schaduw en licht, strekt zich uit over 25 hectare. Hij wordt nauwgezet onderhouden met het oog op het respecteren van het oorspronkelijke ontwerp dat dateert uit 1664.

Jules Verne (1828-1905)

Deze vruchtbare Franse schrijver uit de negentiende eeuw, vader van de sciencefiction, bedacht avonturenromans met spectaculaire exploits en fantastische machines, geïnspireerd door de grote ontdekkingen van zijn tijd en de epische verhalen van ontdekkingsreizigers…

Naast “De reis om de wereld in 80 dagen”, hebben we hem te danken aan:

  • “Twintigduizend mijlen onder zee”.
  • “Reis naar het middelpunt van de aarde”.
  • “Het geheimzinnige eiland”.
  • “Van de aarde naar de maan”.
  • “Michel Strogoff”.

Sommige van zijn werken zijn verfilmd.

De enscenering van zijn reis om de wereld als een openlucht-wandelspektakel, met choreografieën, circusacts, vuurwerk, lichteffecten, acteurs, enzovoort, is een primeur!

Ontmoet de scenarioschrijver van de voorstelling

Jean-Louis Godet

Na Het Roodkapje, Pinocchio en Peter Pan, Jean-Louis Godet, die de bewerking van “le tour du monde en 80 jours” van Jules Verne tekent voor het kasteel van Beloeil voor Luc Petit.

Samen met de regisseur en het team van Les Nocturnales was zijn rol om de roman om te zetten in een verhaal dat het publiek op het puntje van hun stoel zou houden, met avontuurlijke wendingen vertolkt door grappige acteurs, luchtige dansers, waaghalzige acrobaten en soms onhandige goochelaars te midden van een levensgrote scenografie.